Käsin tehtyä luksusta

W-Profile - tarina taustalla

Veljekset Wahlsten Oy on pohjoismaiden suurin ravi- ja ratsastusvarusteita valmistava yritys, jonka tietotaito on peräisin jo vuodelta 1918. Tänään Veljeksen Wahlsten Oy:n laadukkaat hevosvarusteet ovat tunnettuja ja arvostettuja ympäri Eurooppaa. Hevosurheilun tason jatkuvasti noustessa olemme panostaneet voimakkaasti tuotekehitykseen ja -suunnitteluun.

W-Profilen tuotteet on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä ratsastuksen ammattilaisten kanssa ja niitä kehitetään jatkuvasti vastaamaan huippuratsastajien ja heidän hevostensa tarpeita. Tuotteet voidaan toteuttaa myös yksilöllisten toiveiden mukaisiksi mallien, kokojen, sekä yksityiskohtien suhteen. Parhaat raaka-aineet ja rautainen ammattitaito takaavat ensiluokkaiset tuotteet ja käyttömukavuuden vuosiksi eteenpäin. W-Profile-sarja on ainoa hevosvarustesarja, joka on saanut avainlipputunnuksen merkkinä kotimaisesta käsityöstä ja laadusta.

Tuotesarja sai alkunsa, kun esteratsastaja Riikka Lehtonen otti yhteyttä ja halusi laadukkaita nahkaisia tuotteita esteratsastajan tarpeisiin. Tätä ennen olimme valmistaneet jo jalustinremmejä, ratsusuitsia sekä panssarivöitä. Ajatuksena oli valmistaa klassisen kauniita tuotteita parhaista raaka-aineista. Nahaksi valikoitui ruotsalainen Tärnsjön nahka, joka on kestävyydeltään ja muotoutuvuudeltaan ainutlaatuista. W-profilen varusteissa käytetään laadukasta ruotsalaista Tärnsjö -nahkaa, joka täyttää kestävyydelle ja muotoiltuvuudelle asetetut korkeat vaatimukset. Tärnsjö -nahassa on pinta, joka vanhenee kauniisti ja luonnollisesti. Se on kasviparkittua, ympäristöystävällisesti valmistettua, huippulaatuista nahkaa, joka on dermatologisesti testattu. Siksi W-Profilen tuotteet eivät aiheuta hevosellesi iho-oireita. Solkivaihtoehdoiksi valikoituivat ruostumaton teräs ja kullanhohtoinen messinki. Tänään tuotteita saa jo kolmessa eri värissä, mustana, tummanruskeana ja konjakin värissä.

W-Profile tuotteita on tarjolla sekä este- että kouluratsastajien tarpeisiin. Kouluratsastus tuotteiden kehityksessä on ollut mukana Kirsi Hagner, joka on testannut tuotteidemme laatua oriasemallaan Ypäjällä. Tuotteita valmistetaan shetlannin poneista extra full kokoisiin hevosiin asti, lisäksi voimme valmistaa tuotteet myös mittojen mukaan. Koska tuotteet valmistetaan Lahdessa tehtaallamme, myös varaosat ovat nopeasti saatavilla vahingon sattuessa. Olemme saaneet paljon positiivista palautetta W-Profile tuotesarjasta, ja sillä onkin jo tiheä jälleenmyyntiverkko ympäri Suomea.